ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков відмовив "Укрбурштину" у праві на вилучений бурштин

Міністр вважає, що чиновники намагаються сидіти на двох стільцях.

Аваков відмовив "Укрбурштину" у праві на вилучений бурштин
Фото: Сергей Нужненко

Керівники держкомпанії "Укрбурштин" намагаються заднім числом легалізувати незаконно видобутий бурштин, який напередодні конфіскували правоохоронці, - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"На додачу до інформації про затримання з'явилася інформація, що нібито 2,6 тонни видобуто легально. У нас за всю історію стільки ця компанія не видобувала, як тепер вони намагаються оголосити і забрати це каміння назад", - сказав Аваков на засіданні уряду в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це була, "по суті, підпільна нелегальна фабрика з обробки бурштину".

За словами Авакова, чиновники, які зараз заявляють про легальність цього бурштину, "сидять на двох стільцях" - державних і приватних компаній.

Нагадаємо, у вівторок МВС і ДФС вилучили в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Аваков заявив, що цей бурштин видобули незаконно і готували до контрабандного відправлення за кордон; його вартість, за попередніми оцінками - близько $3 млн.

Арбітражна керуюча "Укрбурштином" Олена Левкович на прес-конференції в середу заявила, що вилучені правоохоронцями у вівторок 2,6 тонни бурштину належать компанії й "Укрбурштин" готовий через суд домагатися повернення. Левкович заявила, що компанія залучила для видобутку три приватні компанії, з якими уклала відповідні договори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram