ГоловнаПолітика

Порошенко: Під дулами кулеметів вибори не роблять

Контактна група у вівторок обговорить проведення місцевих виборів на Донбасі

Порошенко: Під дулами кулеметів вибори не роблять
Фото: president.gov.ua

Тристороння Контактна група в Мінську у вівторок, 22 вересня, обговорить питання проведення місцевих виборів на Донбасі.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко на прес-конференції у Львові, передає "Інтерфакс-Україна".

"На зустрічі тристоронньої контактної групи був присутній представник ОБСЄ. Він висловив свою чітку позицію, яка збігається з українською позицією. Ми за те, щоб вибори в Донецьку і Луганську були дуже добре підготовлені, і всі попередні умови щодо діяльності українських ЗМІ, діяльності українських партій, українських виборчих комісій, щодо того, щоб прибрати озброєних людей... Тому що під дулами кулеметів вибори не роблять, вибори мають бути прозорими", - сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання про те, якою буде реакція Києва у разі проведення псевдовиборів на непідконтрольних територіях, Президент відповів: "Така ж реакція, як і на фейкові вибори, які абсолютно не відповідають ні міжнародному праву, ні українському законодавству. І не мають жодних юридичних наслідків, ці вибори не визнані ніким у світі і, відповідно, не мають ніяких результатів".

Він підкреслив, що проведення таких виборів не відповідає стандартам ОБСЄ та напряму суперечить Мінським угодам.

Нагадаємо, Україна і Захід заявили, що самопроголошені вибори в "ДНР" і "ЛНР" означатимуть зрив мінського процесу та спричинять санкції. За Мінським угодами, вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до українського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram