ГоловнаПолітика

На Львівщині розпочалися міжнародні навчання "Україна - НАТО"

У навчаннях візьмуть участь більш як 1000 рятувальників з 34 країн світу.

Президент Петро Порошенко та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг урочисто відкрили спільні міжнародні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру "Україна-2015" (навчання  "Україна - НАТО").

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

У навчаннях візьмуть участь понад 1100 учасників з 34 країн, серед яких 30 є країнами членами і партнерами НАТО. Команди з 6 країн-членів та 8 держав-партнерів НАТО візьмуть участь у навчаннях, а також 9 країн надішлють своїх офіцерів для роботи в штабі навчань. Також очікується близько 60 спостерігачів з 21 країни світу. Навчання триватимуть до 25 вересня.

"Щороку представники країн Альянсу збираються разом не тільки для того, щоб навчатися війні і щоб відпрацювати взаємодію перед обличчям катастроф, навички з порятунку людських життів", - підкреслив Столтенберг. За його словами, НАТО проводить такі навчання вже 15 років.

Фото: twitter.com/stsegolko

Тематика рятувальних операцій включатиме широкий комплекс заходів: розвідку зони надзвичайної ситуації, проведення різних видів складних рятувальних робіт, повний обсяг медичної допомоги від евакуації до надання спеціалізованої допомоги. Також будуть відпрацьовані ліквідація аварій на хімічно небезпечних об'єктах, гасіння складних пожеж.

Під час навчань особливу увагу буде приділено заходам з інформування населення про надзвичайну ситуацію та заходи, що вживаються для її нормалізації. При цьому ці завдання будуть реалізовуватися об'єднаними міжнародними командами працівників засобів масової інформації. Вперше значна частина рятувальних операцій буде проводитися в нічний час.

Нагадаємо, Столтенберг перебуває в Україні з офіційним дводенним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram