ГоловнаПолітика

Кернеса упіймали на незаконній агітації

Мер використовує адмінресурс

Кернеса упіймали на незаконній агітації
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Передвиборна кампанія в Харкові стартувала за місяць до офіційного початку, передбаченого законом.

Про це йдеться в матеріалі "Харків на старті передвиборної кампанії", опублікованому на сайті "Опори".

Активісти "Опори" констатують, що партія "Відродження", яку на місцевих виборах очолив діючий мер Геннадій Кернес, використовує у своїй агітації міський комунальний транспорт.

Фото: oporaua.org

Автор матеріалу акцентує увагу на написах у комунальному транспорті - "Відродження" без згадки, що це бренд політичної партії, однак на тлі бігбордів з рекламою однойменної політичної партії. "Практика для Харкова традиційна і, мабуть, не заборонена, якби не ознаки політичної реклами із залученням комунального транспорту", - йдеться у статті.

Нагадаємо, що, "згідно з п. 6 ч. 9 ст. 60 Закону України "Про місцеві вибори", забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях і на будівлях станцій метрополітену, автобусних і залізничних вокзалів, портів і аеропортів".

Також "Опора" звертає увагу на використання Геннадієм Кернесом у виборчій кампанії муніципального каналу "Харьковские известия", вбачаючи в цьому "явні ознаки політичної агітації, політичної джинси і медійного адміністративного ресурсу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram