ГоловнаПолітика

Віце-прем'єр РФ: блокада не вплинула на сіутацію з продуктами в Криму

Перекриття адмінмежі півострів поки не відчув

Віце-прем'єр РФ: блокада не вплинула на сіутацію з продуктами в Криму
Фото: Макс Требухов

Віце-прем'єр Росії Дмитро Козак заявив, що блокада пунктів пропуску між Херсонською областю та Кримом не вплинула на ситуацію з продовольством на півострові.

"На сьогоднішній день вже добу така блокада триває, жодного суттєвого погіршення ситуації немає у зв'язку з тим, що ініціатори, активісти, які "перекривали" Крим, оголосили про це завчасно, тижнів зо три тому. І ми відповідним чином підготувалися", - сказав він у понеділок журналістам, пише "Интерфакс".

"Жодного ажіотажу, підвищення цін у зв'язку з цим наразі не бачимо", - додав він.

Нагадаємо, в неділю опівдні кримські татари за підтримки деяких політичних сил перекрили три пункти пропуску на адміністративній межі з окупованим Кримом.

В учасників громадянської блокади Криму кілька вимог до влади Російської Федерації. Зокрема вони хочуть домогтися своєю акцією звільнення політичних в'язнів Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Костенка, Ахтема Чийгоза, Мутафи Дегерменджі, Алі Асанова, Таїра Смедляєва.

Також серед вимог - припинення переслідування кримських татар, вільні умови роботи для українських ЗМІ та іноземних журналістів, зняття заборони на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram