ГоловнаПолітика

Маккейн назвав "ЛНР" уявною країною

Сенатор США відмовився стати спостерігачем на виборах у "ЛНР"

Маккейн назвав "ЛНР" уявною країною
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн відмовився від запрошення поїхати спостерігачем на вибори до самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Хоча я зазвичай не займаюся моніторингом на виборах в уявних країнах, я вдячний за це унікальне запрошення. Якщо так звана "ЛНР" зацікавлена у демократичних виборах, то я пропоную її прихильникам скласти зброю і взяти участь у наступному раунді виборів у вільній і єдиній Україні", - йдеться у заяві Маккейна.

У понеділок ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький на прес-конференції попросив журналістів передати Маккейну запрошення приїхати на Донбас і поспостерігати за підготовкою і проведенням місцевих виборів. При цьому Плотницький охарактеризував сенатора як "найбільш правдиву людину, демократа з демократів, який їздить по всьому світу розповідати правила, умови демократії".

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Однак ватажки самопроголошених "республік" заявили про намір провести свої "вибори" - 18 жовтня у "ДНР" і 1 листопада в "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram