ГоловнаПолітика

У Раді з'явився новий мільярдер

Депутат Котвицький тримає в банках 970 мільйонів гривень.

У Раді з'явився новий мільярдер
Фото: facebook.com/Игорь Котвицкий

Депутат Верховної Ради Ігор Котвицький виявився гривневим мільярдером.

Це виявили журналісти "Радіо Свобода", які помітили зміну в декларації депутата, оприлюдненій на сайті парламенту.

У березні, коли всі парламентарі повинні подавати декларацію про доходи, Котвицький вказав заощадження і рахунок у розмірі 63,867 млн гривень. Але в середині серпня у декларацію внесли поправки, згідно з якими депозити Котвицького складають 970,9 млн гривень.

Крім того, збільшилася загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 млн гривень. Це сталося завдяки збільшенню доходу від дивідендів і відсотків.

Котвицький стверджує, що просто виправив помилку, що допустив його бухгалтер, який складав декларацію.

Депутат є бізнес-партнером сім'ї міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради - віце-президентом ВАТ "Інвестор", яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптовій торгівлі, а також оренді офісних приміщень. Головою наглядової ради - президентом ВАТ "Інвестор" до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина - Інна Авакова.

Раніше найбагатшим депутатом (за декларацією) вважався Леонід Клімов, який декларував майже 800 млн гривень за 2014 рік. Водночас у парламенті є Вадим Новинський, чиї активи забезпечують йому статус доларового мільярдера (1,6 млрд доларів за оцінкою журналу "Фокус"), але у якого в декларації записано тільки 215 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram