ГоловнаПолітика

Луценко запропонував закрити Раду на півтора місяця

Коаліція напередодні місцевих виборів припинила набирати голоси для ухвалення законопроектів.

Луценко запропонував закрити Раду на півтора місяця
Фото: Макс Левин

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко запропонував припинити проведення пленарних засідань Верховної Ради до 25 жовтня, коли пройдуть місцеві вибори.

"Я вважаю, що парламенту необхідно припинити роботу в пленарному режимі до місцевих виборів... Або коаліція запрацює, або парламент має перейти в режим комітетів", - сказав він, коментуючи низку невдалих голосувань Ради у вівторок.

Перед цим на ранковому засіданні Ради Луценко заявив, що противникам чинної влади не вдасться домогтися розпуску парламенту.

"Ми тільки що чули заяви про європейські традиції, які закладаються при політичній відставці партії, що виходить з коаліції, і щиро голосували, щоб ці традиції були засновані. Однак ми бачимо, що новоявлені опозиціонери так само йдуть, як і працювали. Я боюся, що ми зараз є свідками створення в Раді широкої опозиції, яка робить усе, щоб продемонструвати недієздатність ВР... Панове олігархи, не вдасться спустити цю ВР. Вона працюватиме з Вощевським, без Вощевського, з радикалами, без радикалів, працюватиме на Україну", - заявив лідер фракції БПП.

Нагадаємо, що коаліція де-факто тепер складається з трьох фракцій: БПП, "Народного фронту" і "Самопомочі". "Батьківщина" відмовилася голосувати за законопроекти, поки не буде ухвалено два рішення, які вимагає вона.

"Радикальна партія" вийшла з коаліції раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram