ГоловнаПолітика

Місцеві ради виступили проти полігону для львівського сміття

Обласна влада звернення депутатів проігнорувала.

Місцеві ради виступили проти полігону для львівського сміття
Фото: explorer.lviv.ua

Депутати Яворівської районної та міської рад виступили проти облаштування нового звалища під львівське сміття.

У понеділок на сесії депутати райради вирішили звернутися до президента, Кабміну, Верховної Ради та Львівської ОДА з проханням не створювати полігон твердих побутових відходів на території Яворівського району. Таке ж рішення прийняла Яворівська міськрада, пише ZAXID.NET.

30 cічня депутати сільських рад Старич і Шкла, населених пунктів неподалік ділянки під сміттєпереробний комплекс, також прийняли рішення про заборону створювати полігон для твердих побутових відходів.

Нагадаємо, 27 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман зобов'язав Львівську ОДА передати Львову ділянку площею 12,5 га в Яворівському районі на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" для облаштування нового сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного комплексу.

30 січня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу Львову цієї земельної ділянки.

Проблеми з вивезенням сміття у Львові тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто стало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram