ГоловнаПолітика

Порошенко створив нову військово-повітряну зону "Схід"

Тепер і сухопутний, і повітряний простір України ділиться на чотири зони.

Порошенко створив нову військово-повітряну зону "Схід"
Фото: mil.gov.ua

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав указ про внесення змін у військово-адміністративний поділ території України, які створюють ще одну військово-повітряну зону "Схід".

Документ оприлюднено на сайті голови держави.

Повітряний простір над територією окремих окупованих районів Донецької та Луганської областей у межах військово-повітряної зони "Схід" належить до зони відповідальності повітряного командування "Схід" з урахуванням особливостей, визначених законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Таким чином, зараз сухопутна територія України ділиться на чотири військово-сухопутні зони і окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань "Північ", "Південь", "Захід" і "Схід".

Повітряний простір ділиться на чотири військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань "Захід", "Південь", "Центр" і "Схід".

Морський простір з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова й окремого району Донецької області ділиться на "Чорноморську" й "Азовську" військово-морські зони відповідальності командування Військово-морських сил ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram