ГоловнаПолітика

Телеканал російського олігарха Малофєєва заніс перших осіб України до топ-100 русофобів

У списку знайшлося місце Порошенку, Турчинову, Авакову і Грицаку. 

Телеканал російського олігарха Малофєєва заніс перших осіб України до топ-100 русофобів
Фото: nnr.su

Російський телеканал "Царгород", який належить спонсору донбаських бойовиків Костянтину Малофєєву, склав топ-100 русофобів, до якого увійшли зокрема перші особи держави Україна.

У списку, який опубліковано на сайті каналу, знайшлося місце президенту Петру Порошенку, голові РНБО Олександрові Турчинову, міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову, його раднику Антону Геращенку, главі СБУ Василю Грицаку, міністру культури Євгенові Нищуку.

Також до нього увійшли, наприклад, помічниця Саакашвілі Марія Гайдар, патріарх УПЦ КП Філарет, журналісти, що працюють в Україні, Матвій Ганопольский і Євген Кисельов.

Рейтинг формувався на основі думок читачів і експертів, серед яких Анатолій Вассерман, Ігор Ашманов, Віталій Мілонов, Ігор Коротченко, Захар Прилєпін тощо.

Нагадаємо, що Росія анексувала український півострів, після чого почала війну на Донбасі, підтримавши загони сепаратистів у Донецькій і Луганській областях.

Радник президента РФ Сергій Глазьєв безпосередньо був організатором т.зв. "російської весни" в Україні 2014 року. Інший помічник президента РФ Владислав Сурков є куратором терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", які контролюють значну частину Донецької і Луганської областей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram