ГоловнаПолітика

У Києві спіймали шахрая, який зібрав сотні тисяч гривень "на підтримку АТО"

Зловмисник користувався підробленим посвідченням полковника ГУР.

У Києві спіймали шахрая, який зібрав сотні тисяч гривень "на підтримку АТО"

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві шахрая, який, назвавшись полковником Головного управління розвідки Міноборони, збирав гроші на матеріальну підтримку учасників антитерористичної операції.

Як повідомляють на сайті спецслужби, використовуючи підроблені документи офіцера, шахрай устиг отримати кілька сотень тисяч гривень від бізнесменів і чиновників нібито на допомогу різним військовим підрозділам. Правоохоронці отримали додаткову інформацію про зловмисника від одного з українських телевізійних каналів.

Псевдоофіцера затримали недалеко від столичного залізничного вокзалу у військовій формі із шевронами підрозділу ВДВ Збройних Сил України під час поселення в один із хостелів. У нього вилучили підроблені посвідчення полковника Головного управління розвідки Міноборони та учасника бойових дій. У зловмисника також виявлено спеціальний технічний засіб для сканування радіочастот.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів, карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram