ГоловнаПолітика

Федеріка Могеріні: політика ЄС стосовно Росії не зміниться після перемоги Трампа

Євросоюз запевнив у своїй принциповості з питання Криму і Донбасу.

Федеріка Могеріні: політика ЄС стосовно Росії не зміниться після перемоги Трампа
Федерика Могерини
Фото: EPA

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Брюссель не змінюватиме політику щодо Росії через перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Про це вона сказала після неформальної вечері з міністрами закордонних справ країн ЄС, повідомляють на сайті ЄС.

"Європейський Союз має дуже принципову позицію щодо незаконної анексії Криму та ситуації в Україні. Це не зміниться, незалежно від того, як буде змінюватися політика інших країн", - сказала Федеріка Могеріні.

Однак вона зазначила, що з Росією ведуть конструктивний діалог у таких питаннях, як боротьба з тероризмом, ядерна програма Ірану і конфлікти на Близькому Сході.

За її словами, відносини з Росією не треба розглядати в чорно-білих тонах.

"З одного боку, є конструктивний діалог щодо низки тем. З іншого боку, є наша принципова позиція по Україні і конфліктних ситуацій на нашому сході", - сказала Федеріка Могеріні.

Підсумки виборів у США стануть головною темою дводенного засідання Ради ЄС із закордонних справ, що відкривається сьогодні в Брюсселі, а також спільного засідання голів МЗС і Міноборони.

Минулого тижня Reuters із посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомило, що Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії в грудні цього року. За даними агентства, дипломати побоюються, що після інавгурації обраного президента США Дональда Трампа продовження санкцій може бути ускладнене.

Раніше так званий чорний список Євросоюзу було розширено до 157 осіб - до нього, зокрема, потрапили депутати Державної думи, обрані в анексованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram