ГоловнаПолітика

У Генічеську заперечили постачання газу з Криму

У місті в суботу було 15 градусів тепла.

У Генічеську заперечили постачання газу з Криму
Фото: Макс Левин

Прес-служба "голови" Криму Сергія Аксьонова ввечері в суботу повідомила, що Генічеськ і Генічеський район Херсонської області почали отримувати газ з півострова.

"О 20:28 мск подання газу в Україну за дорученням президента Російської Федерації Володимира Путіна і голови Республіки Крим Сергія Аксьонова було організоване. Після здійснення всіх необхідних технічних і регламентних робіт (...) головний інженер управління магістральних газопроводів "Чорноморнафтогазу" відкрив кран", - стверджується в повідомленні.

Раніше прес-служба Кремля повідомила, що російський президент Володимир Путін дозволив Аксьонову постачати газ із Криму в Генічеськ. Від жителів міста нібито надійшло відповідне прохання.

Однак повідомлення про постачання газу виявилися дезінформацією.

Голова Херсонської обладміністрації Андрій Гордєєв назвав їх "брехнею нахабною і цинічною". Він зазначив, що в Генічеську в суботу було 15 градусів тепла.

"У Генічеському районі сьогодні достатньо газу, який подається зі свердловин на Арабатській стрілці, для забезпечення потреб усіх споживачів. Проблема, яка виникла через шторм в Азовському морі, була вирішена ще 28 жовтня. На сьогодні ми маємо на свердловинах невикористані обсяги видобутого газу і достатні запаси в родовищі, щоб впевнено зустріти зиму. Потужність цих свердловин дозволяє нам тривалий час витримувати 20-градусні морози, а далі вмикається схема опалення приватного сектора твердим паливом зі збереженням централізованого опалення об'єктів соціальної сфери та багатоповерхівок Генічеська", - написав він у фейсбуці.

Постачання газу і проблеми з газопостачанням спростував і голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов у коментарі місцевому виданню "Новий візит".

Мер Генічеська Олександр Тулупов у коментарі "Громадському радіо" повідомив, що збір підписів під листом до Аксьонова дійсно проводився в місті, але його організував місцевий житель з проросійськими поглядами Едуард Коваленко.

Нагадаємо, 2 січня в місті Генічеськ Херсонської області через похолодання впав тиск на комунальному газопроводі. В результаті 1800 абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектора Генічеська залишилися без газу.

4 січня навколо газопостачання Генічеська вибухнув скандал. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак заявив, що мер Генічеська "звернувся до російської сторони з проханням про постачання газу в зв'язку з холодами", і російський президент Володимир Путін розпорядився подати газ в місто з території Криму.

Мер Генічеська Олександр Тулупов у відповідь заявив, що ні з якими проханнями до Путіна він не звертався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram