ГоловнаПолітика

Помер економіст Богдан Гаврилишин

Відомий українець напередодні відсвяткував 90-й день народження.

Помер економіст Богдан Гаврилишин
Богдан Гаврилишин
Фото: twitter.com/poroshenko

У понеділок вранці помер економіст, професор, благодійник і громадський діяч Богдан Гаврилишин.

Про це повідомляють на сторінці Благодійного фонду Богдана Гаврилишина у фейсбуці.

"24 жовтня о 5-й ранку в 90-річному віці пішов з життя видатний українсько-канадсько-швейцарський економіст, професор, благодійник і громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин. Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у колі сім'ї у своїй квартирі в Києві", - сказано в повідомленні.

Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року в с. Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю "інженер-механік" в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, звання доктора економіки та суспільних наук у Женевському університеті. Протягом 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор семи університетів Канади і України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів в 89 країнах світу.

Гаврилишин створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після - в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту в Давосі (зараз Світовий економічний форум). Був консультантом компаній General Electric, IBM, Unilever, Phillips, радником декількох країн.

Був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох прем'єр-міністрів; головою Консультативно-дорадчої ради при президії Верховної Ради України. Ініціював створення низки молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації "Пласт". Очолював Фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фонд "Відродження" в Женеві.

Автор книг "Дороговкази в майбутнє. До ефективніших суспільств" (1980) і "Залишаюся українцем" (2011).

Напередодні за значний внесок у розвиток України з нагоди 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України і орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram