ГоловнаПолітика

Боріс Джонсон зажадав звільнити Сенцова і Кольченка

Новий голова британського МЗС уперше висловився на тему.

Боріс Джонсон зажадав звільнити Сенцова і Кольченка
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Британії Боріс Джонсон закликав владу Росії негайно звільнити українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Про це він сказав у британському парламенті, відповідаючи на запитання одного з депутатів.

"Ми дійсно стурбовані кількістю українських громадян, які висловили свою незгоду з незаконною анексією Криму і отримали тривалі тюремні ув'язнення, включаючи Сенцова і Кольченка. Ми звертаємося до російської влади з вимогою негайно звільнити їх", - наводяться слова Джонсона на сайті британського парламенту.

Режисера і письменника Олега Сенцова затримали 11 травня 2014 року працівники ФСБ у Криму. Його звинуватили у скоєнні терористичних актів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Режисер назвав справу політичною і сфабрикованою і заявив про застосування тортур. Олег Сенцов відбуває покарання в Якутії.

Кольченка засудили до 10 років колонії нібито за підготовку і вчинення терористичних актів у Сімферополі. На початку березня 2016 року його етапували у виправну колонію №6 Копейська Челябінської області. Російська влада офіційно визнала Кольченка громадянином України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram