ГоловнаПолітика

Голова Закарпатської облради пригрозив виходом регіону зі складу України (оновлено)

Області дають мало грошей на ремонт доріг.

Голова Закарпатської облради пригрозив виходом регіону зі складу України (оновлено)
Михаил Ривис
Фото: facebook/Viktoriya Sengetovska‎

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс зажадав, щоб регіону виділили більше грошей на ремонт доріг. В іншому разі, пригрозив він, область може вийти зі складу України.

Інтерв'ю Рівіса є на сайті облради.

Голова облради повідомив, що цього року Закарпаттю було виділено 70 мільйонів гривень на ремонт доріг, хоча обіцяли 300 млн грн. До кінця року область очікує отримати ще 68 млн грн для відновлення дороги Мукачеве-Рахів. Рівіс при цьому поскаржився, що використовувати ці кошти до кінця року буде складно.

Він зазначив, що облрада неодноразово просила включити регіон в експеримент, згідно з яким 50% коштів від перевиконання надходжень від митниці йдуть на розвиток відповідної області.

Рівіс висловив невдоволення тим, що сусідня Львівська область включена в експеримент, а Закарпаття - ні. Крім того, за його словами, Львівщина стрімко розвивається і туди йдуть інвестори, "тому що великі підприємства зобов'язали обслуговувати тільки у Львові". Рівіс поскаржився на диспропорцію при виділенні грошей регіонам і зажадав від центральної влади не забувати про Закарпатську область.

"Я розумію це так: якщо уряд хоче бачити Закарпатті в складі України, то вони повинні не забувати, що наш край існує..." - зазначив голова облради.

Оновлення. Рівіс у фейсбуці назвав свої слова вирваними з контексту.

"Слова вирвані з контексту. У інтерв'ю, навпаки, йшлося про зміцнення регіональних зв'язків і яку роль у цьому відіграє Закарпаття. Однак наводилися приклади надзвичайно несправедливого підходу до фінансування дорожньої галузі різних регіонів, що тягне за собою втрату транспортної комунікації (про аеропорт я вже мовчу). Тобто складається враження, що Закарпаття відрізають від України економічно, що, на мій погляд, неприпустимо і становить значні загрози. Тому і пропозиція згадати про Закарпаття, поки не пізно", - написав він.

Рівіс був обраний депутатом облради від президентської партії "Солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram