ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає негайно прийняти програму розвитку космічної галузі

Тимошенко пропонує завантажити "Південмаш" роботою.

 "Батьківщина" вимагає негайно прийняти програму розвитку космічної галузі
Фото: http://ba.org.ua

«Батьківщина» вимагатиме негайного прийняття програми розвитку космічної галузі та проведення фінансового оздоровлення «Південмашу». Про це під час зустрічі з вченими, конструкторами, інженерами і співробітниками КБ «Південне» і «Південмашу», яка відбулася сьогодні в Дніпрі, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

При цьому Тимошенко назвала абсурдом те, що в Україні, яка цілком заслужено вважається космічною державою, відсутня програма розвитку цієї сфери, а остання стратегія розвитку приймалася ще за часів її прем'єрства.

«Космічна держава вносить проект бюджету на наступний рік без програми розвитку космічної галузі. Що влада в документі пише? Під що гроші виділяє? Які гроші потрібні на галузь? Які результати отримаємо?»- зазначила Тимошенко.

Вона розкритикувала уряд за те, що космічна галузь позбавлена фінансування і руйнується таким чином.

«Треба правильно поставити цілі, правильно забезпечити їх стартовими фінансами, обов'язково очистити і реструктуризувати всі борги «Південмашу» та КБ «Південне», одночасно провівши санацію. Борги підприємств - це не погана робота працівників, адже підприємства повинні працювати в контексті розвитку космічної галузі. Якщо такої програми не існує або вона не втілюється, то звідки можуть взятися нормальна окупність галузі і підприємства?» - наголосила Юлія Тимошенко.

Тому «Батьківщина», за її словами, буде наполягати на негайному прийнятті програми розвитку галузі, яка «буде підтверджена фінансами в бюджеті». Також фракція вимагатиме ухвалення законопроекту №4130 про фінансове оздоровлення «Південмашу». Потрібно з'ясувати, в якому напрямку має працювати «Південмаш» і в якому контексті він почне давати результат і заробляти гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram