ГоловнаПолітика

Чотири партії отримають мільйони з держбюджету

70 млн грн розподілені між БПП, НФ, "Самопоміччю" та партією Ляшка.

Чотири партії отримають мільйони з держбюджету
Фото: depositphotos.com\a_taiga

"Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка отримають кошти з бюджету на фінансування статутної діяльності.

Таке рішення прийняло Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні сьогодні, повідомила керівник НАПК Наталія Корчак в Facebook.

Це кошти в розмірі 25% від загального розміру щорічного державного фінансування.

БПП отримає 24,772 млн грн, "Народний фронт" - 25,136 млн грн, "Самопоміч" - 12,462 млн грн і Радикальна партія - 8,454 млн грн.

"НАПК, відповідно до вимог чинного законодавства, не може надати таке фінансування партіям "Батьківщина" і "Опозиційний блок". Партія "Батьківщина" не надала Агентству своєї позиції щодо державного фінансування (НАПК не має ні офіційної відмови, ні згоди на отримання партією засобів). Партія "Опозиційний блок", незважаючи на публічну заяву про відмову від фінансування, так і не надала Агентству заяву в паперовому вигляді", - додала Корчак.

Нагадаємо, закон, який прийнято в минулому році, з 1 липня 2016 року вводить державне фінансування партій пропорційно рівню їх підтримки на виборах.

Право на фінансування отримали партії, які на парламентських виборах 2014 року пройшли у Верховну Раду (подолали 5% бар'єр).

З наступних парламентських виборів (чергові вибори до ВР мають пройти в 2018 році) фінансуватися будуть всі партії, які отримали не менш як 2% голосів виборців.

Щорічний обсяг держфінансування партій складе дві сотих розміру мінімальної зарплати (зараз мінімальна зарплата дорівнює 1450 гривням), помножені на кількість виборців, які взяли участь в голосуванні на останніх парламентських виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram