ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Генпрокуратурі розслідувати підпал "Інтера"

"Неприйнятно, щоб хтось вривався, підпалював".

Порошенко доручив Генпрокуратурі розслідувати підпал "Інтера"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі взяти під контроль розслідування підпалу одного з офісів телеканалу "Інтер", який стався 4 вересня. Про це повідомила прес-служба президента.

"Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань", - сказав він на зустрічі з керівниками силових відомств. Самого генпрокурора Юрія Луценка на ній не було, він перебуває з візитом на Кіпрі.

Порошенко також зажадав від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова докласти максимальних зусиль для забезпечення порядку на вулицях. "Неприйнятно, щоб хтось вривався, підпалював - я впевнений, що це не має жодного стосунку до патріотів. Сьогодні це не менше, а то й більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", - сказав Президент.

"Разом з тим абсолютно неприйнятна реалізація сценарію держави-агресора, коли у зв'язку із фінансуванням з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути абсолютно законним", - додав Порошенко. Він сказав, що вирішувати це питання потрібно на законодавчому рівні, і запропонував секретарю РНБО Олександру Турчинову скоординувати з парламентом позицію захисту інтересів держави у сфері національної й інформаційної безпеки.

Нагадаємо, 4 вересня до 20 осіб увірвалися в будівлю "Інтера" на вулиці Щусєва, де розташована редакція програми "Подробиці", і підпалили її.

"Інтер" і раніше зазнавав нападів. Цього року таке було двічі - 2 червня і 25 лютого. Тоді події відбувалися біля центрального офісу "Інтера", розташованого неподалік від цирку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram