ГоловнаПолітика

Мартиненко: "Готовий здати закордонний паспорт, аби НАБУ швидше закінчило розслідування"

"Я свідок, нікуди не втікаю і не можу перешкоджати слідству".

Мартиненко: "Готовий здати закордонний паспорт, аби НАБУ швидше закінчило розслідування"
Фото: Макс Требухов

Колишній народний депутат Микола Мартиненко стверджує, що НАБУ використовує незаконні методи під час проведення обшуків у рамках розслідування кримінальних справ, у яких він фігурує як свідок. Про це він заявив у коментарі Цензор.НЕТ.

За словами Мартиненка, представники НАБУ "вибивають" із людей свідчення проти нього. "НАБУ рапортувало про 49 обшуків і 120 допитах у неіснуючій "справі Мартиненка". Людей при цьому просто "пресують" у традиціях Януковича. Навіть тих, хто зі мною не знайомий. Вибивають свідчення проти мене за будь-яку ціну. Це тепер головний напрямок зусиль НАБУ, оскільки вони зрозуміли, що інтернет-публікації нічого не дають. Але і тут нічого не виходить", - констатував екс-депутат.

"НАБУ так загралося в піар, що може влаштувати "маски-шоу" на рівному місці. Нещодавно обшукували приміщення в офісному центрі, де я маю кабінет. Зламали і повивертали все що можна. Налякали людей (це звичайні офісні працівники), які там працюють у різних структурах. Адвоката взагалі не хотіли пускати, йому прямо погрожували зброєю... Головною метою був пошук компромату на мене, хоча формально я тут не фігурував. Але знову безрезультатно", - розповів Микола Мартиненко.

При цьому Мартиненко наголосив, що 7 місяців він фігурує в розслідуванні НАБУ як свідок, жодних підозр йому так і не оголошено. Екс-нардеп пояснює це відсутністю будь-яких доказів щодо нього.

"Уся фабула кримінальних проваджень, які розслідує НАБУ, вичерпується статтями в ЗМІ. Тобто все ґрунтується на фейках. І це попри сотні допитів і обшуків, запити в інші держави. Треба сказати - ці фейки дуже добре продумані і "розкручені". Я їх не раз спростовував, у тому числі в НАБУ і ГПУ", - розповів екс-депутат.

"Повторюся: я - свідок, сам відмовився від депутатського імунітету, нікуди не втікаю і не можу перешкоджати слідству. Навіть готовий здати свій закордонний паспорт, аби НАБУ швидше закінчило розслідування. Дійшло вже до того, що мій адвокат офіційно звернувся до НАБУ: то є стосовно мене підозра чи ні? Вони мовчать", - підкреслив Мартиненко.

"Шантажуючи свідків, вони перейшли певну межу. Тому щодо себе теж можу очікувати будь-яких порушень закону. Порівняно з цим навіть постійне розголошення таємниці слідства з боку Ситника здається дрібними пустощами. Матеріали слідства регулярно "зливають" дружнім "журналістам-народним депутатам-громадським діячам". Їх використовують як провокаторів", - вважає екс-нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram