ГоловнаПолітика

Міжнародна федерація журналістів заступилася за Шустера

Від української влади вимагають припинити "гоніння незалежних журналістів".

Міжнародна федерація журналістів заступилася за Шустера
Фото: www.kp.ru

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) закликала українську владу припинити переслідування Савіка Шустера і його телеканалу 3S.tv

У заяві, опублікованій на офіційному сайті, сказано, що "IFJ зафіксувала зростання числа порушень прав медіа в Україні і виступає з рішучим закликом до міжнародної спільноти підтримати кампанію проти тиску, репресій і гоніння 3S.tv, незалежних засобів масової інформації та журналістів в Україні".

Президент Федерації Філіп Ляруш назвав переслідування Савіка Шустера "грубим порушенням засадничих принципів свободи слова і незалежної журналістики". А за словами першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, незважаючи на критику, "Шустер LIVE" є політичним ток-шоу №1, куди сходяться провладні й опозиційні політики.

Генеральний директор 3S.tv Павло Єлізаров на своїй сторінці у Facebook подякував іноземним колегам: "Спасибі МФЖ за підтримку нашого каналу і Савіка в цей нелегкий час. Попереду ще розгляд з насіровськими посіпаками, які намагаються легалізувати свій акт перевірки через експертизу".

Раніше свою стурбованість систематичним тиском на студію Савіка Шустера вже висловила

представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram