ГоловнаПолітика

Луценко відмовився підписувати повідомлення про підозру Онищенкові (оновлено)

Текст відправлено на доопрацювання

Луценко відмовився підписувати повідомлення про підозру Онищенкові (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив зволікання з оголошенням підозри нардепу Олександру Онищенку.

У Генпрокурора запитали, коли він поставить підпис під текстом повідомлення про підозру Онищенку.

"Коли НАБУ зробить [повідомлення про підозру] якісним", - відповів Луценко, додавши, що доручив виправити документ.

Оновлення. Спеціалізована антикорупційна прокуратура в четвер поверне Луценкові текст повідомлення про підозру Онищенку.

"Ми сьогодні оперативно його (повідомлення про підозру) повернемо", - сказав "Українським новинам" заступник антикорупційного прокурора Володимир Кривенко.

За його словами, генпрокурор повернув антикорупційній прокуратурі текст повідомлення і вказав на низку недоліків у ньому. Керівник відзначив, що його відомство готує обґрунтовану відповідь, в якій буде вказано, з якими недоліками воно згідне, а з якими - ні.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, що працює разом з ним, передали текст повідомлення про підозру на підпис генпрокурору.

Онищенко зараз перебуває за кордоном. Офіційно він наразі проходить як свідок у кримінальному провадженні. Переслідувати його почнуть лише після заочного оголошення підозри та оголошення в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram