ГоловнаПолітика

Єфремов повинен сидіти в тюрмі, - Висоцький

У "Народному фронті" прокоментували скандальну заяву Володимира Ландіка.

Єфремов повинен сидіти в тюрмі, - Висоцький
Фото: Макс Левин

Колишній «регіонал» Володимир Ландік, який нещодавно заявив у ЗМІ про те, що екс-керівник фракції Партії регіонів у Верховній Раді і колишній голова Луганської ОДА Олександр Єфремов домовлявся про захоплення області російськими військами, повинен негайно передати відповідні документи і факти в Генеральну прокуратуру України для відкриття кримінального провадження.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький, коментуючи відповідну заяву Володимира Ландіка.

«Якщо Володимир Ландік має достовірні факти про такі дії Єфремова, він повинен обов'язково передати їх у Генеральну прокуратуру. Я особисто, як народний депутат, готовий це зробити, якщо пан Ландік не може потрапити в ГПУ, у чому я зовсім не впевнений», - заявив Висоцький.

Він також зазначив, що позиція фракції «Народний фронт» щодо осіб, які порушують суверенітет і територіальну цілісність України, залишається незмінною: такі особи повинні сидіти в тюрмі.

«Єфремов повинен сидіти – ось наша позиція! Усі докази свідчать про те, що саме він був одним з організаторів «російської весни» в Луганську, що саме його люди керували цим процесом, що саме на базі його мережі, зокрема політичної, будувалися перші «осередки» так званої «ЛНР». Ці люди повинні сидіти, а не гуляти Києвом і спокійно їсти шашлики», - наголосив Висоцький.

Як відомо, Володимир Ландік заявив в одному з інтерв'ю, що «в лютому 2014 року в Луганську, в особняку Єфремова, відбулася зустріч, на яку приїхали брат (Наталії) Королевської (Костянтин Королевський, колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії - ред.) і радник Путіна Сергій Глазьєв. Зокрема, Ландік повідомив, що «росіяни нібито пообіцяли Олександру Єфремову контроль над Луганськом і певні активи після вторгнення і скинення там української влади».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram