ГоловнаПолітика

Матеріали справи стосовно сімох суддів КС лежать у прокуратурі вже рік, - Наливайченко

Судді з "банди Зварича" здирали гроші з заявників.

Матеріали справи стосовно сімох суддів КС лежать у прокуратурі вже рік, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Лідер громадсько-політичного руху "Справедливість", двічі голова СБУ Валентин Наливайченко розповів, як ще рік тому передав до прокуратури матеріали справи про злочини сімох суддів Конституційного суду, включно з керівником.

Про це він розповів в ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком на каналі "Еспресо".

"Що завадило в минулому році притягнути до відповідальності сім суддів Конституційного суду разом із керівником? Тільки одне. Коли я доповів Президентові, генпрокурор сховав ці матеріали і жодної підозри виписав. Хоча ми їх допитали, хоча було зрозуміло, які вони злочини скоювали. узурпація влади Януковичем. Згадайте, хто "освятив" цю узурпацію? Так це ж Конституційний суд, ці судді там зараз сидять. І їм піднімуть заробітну плату", - розповів Наливайченко.

За його словами, матеріали розслідування з його підписом є в прокуратурі.

"Я пана Юрія як генпрокурора закликаю підняти ці матеріали. І хоч раз - ну посадіть, покажіть людям, що влада інша. І немає більше цих "договорняків" зі суддями", - наголосив екс-голова СБУ. Коментуючи зміни до Конституції, які ВР ухвалила в четвер, 2 червня, лідер руху "Справедливість" згадав справу "колядника Зварича".

Наливайченко пояснив, що судді з "банди Зварича" здирали гроші з заявників.

"У чому була небезпека банди Зварича? Семеро суддів весь регіон тримали. З кожного заявника ... 37 епізодів ми задокументували", - сказав він.

Наливайченко зазначив, що хабарі вимагали від звичайних людей за належну роботу суду.

"Заявники приходять ... 10 тисяч доларів, якщо сина посадити - не посадить. Здер. Наступний заявник - біда. Забрали будинок і все. 5 тисяч доларів - тоді вирішуємо. Заявниця восьма - мама прийшла, каже "немає грошей". Що він робить? Ґвалтує її в своєму кабінеті", - розповів Наливайченко.

Нагадаємо, в квітні 2015 року в Мін'юсті заявили, що кримінальні справи порушено стосовно сімох суддів Конституційного суду, які допомогли екс-президенту Вікторові Януковичу узурпувати владу в вересні 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram