ГоловнаПолітика

Екс-регіонал Єфремов прийшов у суд, але засідання знову перенесли

На засідання не прийшли обвинувачені Гордієнко і Стоян.

Екс-регіонал Єфремов прийшов у суд, але засідання знову перенесли
Александр Ефремов
Фото: Макс Левин

Підготовче засідання у справі про зловживання владою під час ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року, в якому проходять колишній лідер Партії регіонів Олександр Єфремов, екс-голова рахункової комісії Сергій Гордієнко і екс-секретар комісії Олександр Стоян, знову перенесли.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

Таке рішення прийняла колегія суддів Солом'янського райсуду Києва: на засідання через стан здоров'я не з'явилися обвинувачені Гордієнко і Стоян. Наступне засідання призначено на 10:00 16 вересня.

Зазначимо, що з аналогічної причини було перенесено засідання, яке мало відбутися 10 червня.

Нагадаємо, Єфремова затримали 14 лютого 2015 року. Йому висунули звинувачення за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Печерський суд Києва призначив йому заставу в розмірі 3,6 млн грн, яку пізніше вніс Борис Колесніков.

Того самого року проти нардепа було висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 161 КК (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті). 31 березня 2016 року Генпрокуратура закрила цю справу і повернула 60,9 тис. гривень застави.

При цьому в ГПУ стверджують, що кримінальну справу в підозрі про зловживання владою в прокуратурі закривати не збираються, і вона перебуває в суді.

Єфремов заявив, що йому повернули внутрішній і закордонний паспорти і зняли електронний браслет стеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram