ГоловнаПолітика

Кличко взяв участь у форумі глобальних міст у Чикаго

Мери Києва і Чикаго підписали декларацію міст-побратимів.

Кличко взяв участь у форумі глобальних міст у Чикаго
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Чиказького форуму глобальних міст світу.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Кличко обговорив співпрацю з мерами Чикаго Рамом Емануелем і Варшави Анною Гронкевич-Вальц, а також поспілкувався з колегами з інших країн. Йшлося про можливості допомоги у впровадженні інновацій у транспортній системі Києва та про залучення інвестицій у розвиток інфраструктури української столиці.

"Символічно, що проблему глобальних міст ми обговорюємо саме в Чикаго. Термін "глобальне місто" з'явився зовсім недавно, в 1990-х, коли було сформульовано низку гіпотез, чому виникли такі міста", - сказав Кличко.

"У світі багато міст з багатомільйонним населенням, але далеко не кожне глобальне. В Україні поки що немає глобальних міст. А Чикаго - одне з найбільших світових міст, де розташовані великі корпорації, звідси управляють фінансами і ресурсами. У мене є амбіції, і Київ має потенціал у Східній Європі, щоб стати найбільшим глобальним містом регіону. Цим обумовлена моя присутність тут, а також бажання перейняти досвід, як правильно вибудувати модель глобального міста", - зазначив мер Києва.

Кличко й Емануель підписали спільну декларацію міст-побратимів про розвиток дружніх зв'язків між Києвом і Чикаго.

Кличко також відвідав українську католицьку школу Святого Миколая, зустрівся з членами правління Selfreliance Ukrainian American Federal Credit Union і представниками Американсько-єврейського комітету.

Нагадаємо, в лютому Київ розірвав побратимські відносини з Москвою і Санкт-Петербургом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram