ГоловнаПолітика

СБУ повинна боротися з "п'ятою колоною", а не захищати російські фільми, - Медуниця

Нардеп не побачив у листі голови СБУ ніякої конкретики.

СБУ повинна боротися з "п'ятою колоною", а не захищати російські фільми, - Медуниця
Фото: nfront.org.ua

Служба безпеки України замість того, щоб критикувати заборону Міністерством культури російських фільмів, мала б виконувати свої безпосередні обов'язки.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олег Медуниця, коментуючи появу листа голови СБУ Василя Грицака до Міністерства культури, в якому той закликає відомство переглянути свої підходи до прийняття рішень про заборону демонстрації в Україні російського кіноконтенту, створеного до 2014 року.

"Здається дивною відсутність будь-якої конкретики в листі Василя Грицака: не названо жодного фільму, заборона якого могла б так його зачепити; не озвучив жодних аргументів щодо того, чому Кабмін повинен відмовитися від проукраїнської інформаційної політики. Якщо Україна бореться з гібридною війною Кремля, то всі органи влади повинні діяти як єдина команда, а не влаштовувати з'ясування стосунків на рівному місці. А так виходить, що СБУ ображається на Міністерство культури за те, що те забороняє російський контент. Невже у СБУ більше немає ніякої роботи, крім як влаштовувати публічні суперечки навколо заборони російського контенту?» - зазначив він.

"Навпаки, за логікою речей, що ефективніше СБУ та інші органи влади в Україні будуть викорінювати "русскій мір", то краще буде для нашої держави. "П'ята колона" у вигляді того ж кума Путіна Віктора Медведчука і його так званого "Українського вибору", а також низки експертів, які безкарно працюють проти України, сидячи в кабінетах у Києві - ось чим повинна займатися СБУ.  Медведчук та інші персоналії, які відкрито працюють на Путіна, набагато більше шкодять конституційним правам українців і цілісності та суверенітету України, ніж заборона якогось російського кінофільму", - наголосив Медуниця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram