ГоловнаПолітика

Мін'юст заперечує, що Україна повинна виплатити 6 млн гривень Януковичам

Заяву Лукаш названо плодом хворобливої уяви.

Мін'юст заперечує, що Україна повинна виплатити 6 млн гривень Януковичам
Фото: glavcom.ua

Міністерство юстиції заперечує, що Україна повинна виплатити 6 млн гривень колишньому президентові Віктору Януковичу і його синам (один з яких загинув рік тому).

Про це йдеться в коментарі міністерства у відповідь на заяву колишнього міністра юстиції Олени Лукаш. На своїй сторінці у фейсбуці вона вчора написала, що суд Євросоюзу зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в розмірі 6 млн 378,4 тис. грн Вікторові Януковичу і двом його синам у справі про оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій.

Мін'юст стверджує, що Лукаш вигадала це.

"Ніяких рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича і його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само як і рішень немайнового характеру проти України на користь зазначених осіб", - заявила в суботу прес-служба Мін'юсту.

"Поширена представницею влади часів Януковича, причетність якої до злочинів проти учасників Революції гідності вивчає слідство, інформація є не більш ніж втіленням бажань адвокатів президента-втікача і хворобливої уяви пані Лукаш", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Рада ЄС на початку березня продовжила на рік санкції проти Віктора Януковича і його оточення.

У списку санкцій є Віктор Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Олена Лукаш, Андрій Клюєв, Віктор Ратушняк, Олександр Янукович, Артем Пшонка, Сергій Клюєв, Микола Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Юрій Іванющенко, Олександр Клименко, Едуард Ставицький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram