ГоловнаПолітика

Засуджений за пост у ЖЖ росіянин отримав притулок в Україні

Дмитро Шипілов провів у СІЗО майже чотири місяці.

Засуджений за пост у ЖЖ росіянин отримав притулок в Україні
Дмитрий Шипилов
Фото: facebook.com/dmitry.shipilov/

Кузбаський блогер і журналіст Дмитро Шипілов, який відбув термін у СІЗО за образу губернатора Кемеровської області Росії Амана Тулєєва, отримав політичний притулок в Україні.

Про це сам блогер повідомив у фейсбуці.

"Десятимісячна епопея нарешті скінчилася", - написав він і долучив фото посвідки біженця.

Як нагадує "Медиазона", у квітні 2012 року Шипілов, який тоді мешкав у Новосибірську, отримав 11 місяців виправних робіт за статтею 319 КК (образа представника влади) за публікацію в «Живом журнале» декількох постів на адресу Тулєєва. Після цього блогер переїхав у Підмосков'я, де влаштувався на роботу у видання «Новый регион».

Через два роки оперативники кемеровського Центру «Е» затримали Шипілова в Підмосков'ї. Незабаром з'ясувалося, що суд замінив покарання блогерові з виправних робіт на 3 місяці і 20 днів колонії-поселення, через що його оголосили в розшук. Шипілова етапували у Кемеровський СІЗО. Водночас блогер дізнався, що в січні 2013 року проти нього порушили ще одну кримінальну справу за пост про Тулєєва.

29 грудня 2014 року Шипілова звільнили із СІЗО після того, як минув присуджений термін. Розслідування другої кримінальної справи тим часом тривало, через що блогер вирішив виїхати в Україну.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року організатор маршу за федералізацію Кубані В'ячеслав Мартинов отримав політичний притулок в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram