ГоловнаПолітика

Кабмін визнав Резніченка кращим серед керівників областей

Голова Дніпропетровської ОДА отримав грамоту від уряду

Кабмін визнав Резніченка кращим серед керівників областей
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

У рейтингу керівників обласних державних адміністрацій перше місце посів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Про це оголосили на розширеному засіданні Кабміну в середу, підбиваючи підсумки моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів, та нагородили голову області відповідною грамотою.

За Резніченка скоротили 650 чиновників ОДА та РДА, усунули дублюючі функції та неефективних співробітників. До проектного менеджменту залучено цивільних активістів. З 12 радників губернатора дев'ять - це волонтери.

Створено Центр інновацій та реформ - iDnipro. У 2015 році Центр разом з волонтерами реалізував понад 20 інноваційних проектів. На платформі iGov в електронний вигляд переведено 155 адмінпослуг. Понад 250 структур при ОДА перейшли на ProZorro. Разом з волонтерами реалізуються проекти з контролю роботи транспорту, будівництва і ремонту доріг. Серед інновацій також електронні підписи, екологічний онлайн-моніторинг, платформа е-контакт, мобільний додаток до губернаторської "гарячої лінії" та ін.

Дніпропетровська область перевиконала бюджетний план більш ніж на 2 млрд грн. За словами керівника області, додаткові кошти дозволили цього року у 5 разів збільшити витрати на соціальну сферу, у 4 рази - на ремонт доріг і у 1,5 разу - на реконструкцію житлово-комунального господарства.

Збільшення доходів дозволило розпочати будівництво та реконструкцію 169 об'єктів інфраструктури, у тому числі школи, лікарні, дороги, ліфти, дахи, нові дитячі садки та центри розвитку.

Темпи зростання доходів промислового виробництва у регіоні перевищують всеукраїнські удвічі. Область утримує 1-ше місце з реалізації промпродукції (близько 172 млрд грн) і перше місце з експорту (майже 4 млрд доларів). Введено режим максимального сприяння бізнесу. При ОДА відкрито інвестиційний центр, Центр грантрайтингу. Загальний обсяг іноземних інвестицій в регіон на сьогодні - понад 7 млрд. дол.

"Уряд ухвалив рішення про присвоєння рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів, щоб було зрозуміло, хто якісно і ефективно працює у тій чи іншій області, а хто просто так демонструє свою присутність у кріслі голови місцевої адміністрації", - зазначив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

У рейтингу керівників обласних державних адміністрацій перше місце посів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Його нагородили почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram