ГоловнаПолітика

Суд поновив на посаді люстрованого начальника ДФС у Києві

Людмила Демченко зуміла довести, що її звільнили незаконно

Суд поновив на посаді люстрованого начальника ДФС у Києві
Людмила Демченко
Фото: kyiv.sfs.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього керівника управління Державної фіскальної служби в Києві Людмилу Демченко, яка потрапила під люстрацію у листопаді цього року.

Про це заявила на брифінгу директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко. Рішення ще немає в єдиній базі, але його вже направили в Міністерство юстиції.

У ньому наголошується, що Демченко взагалі не підпадає під критерії закону про люстрацію, оскільки, на думку суду, керівники та заступники керівників управлінь Фіскальної служби не підпадають під дію цього закону.

Нагадаємо, 21 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну озвучив результати перевірки виконання закону про люстрацію в ДФС. Виявилося що серед 88 співробітників центрального апарату ДФС під люстрацію підпадають 37 осіб. Загалом же, з урахуванням обласних керівників ДФС, під люстрацію підпадає 76 осіб, при цьому 66 із них мали звільнити через 10 днів після набрання чинності закону "Про очищення влади" (люстрацію). Цей закон набув чинності рік тому. Прем'єр доручив Насірову звільнити всіх, хто підпадає під люстрацію.

28 жовтня глава ДФС Роман Насіров повідомив, що виконав доручення. Однак Яценюк вказав, що у списку звільнених не виявилося начальника ГУ ДФС у Києві Людмили Демченко. Він зажадав звільнити і її.

4 листопада Насіров відзвітував про звільнення Демченко.

За Януковича Демченко обіймала посади заступника начальника податкової інспекції у Солом'янському та Печерському районах Києва

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram