ГоловнаПолітика

Аваков призначив начальника Управління МВС у справах учасників АТО

Новостворене відомство очолив боєць батальйону "Київ-2" Василь Мельник

Аваков призначив начальника Управління МВС у справах учасників АТО
Василий Мельник
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив керівника Управління МВС у справах учасників антитерористичної операції - Василя Мельника.

Про це Аваков повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Представляю - Василь Мельник, з сьогоднішнього дня начальник новоствореного Управління у справах учасників АТО МВС України", - написав міністр.

Мельнику 48 років, учасник АТО, боєць батальйону спецпризначення "Київ-2", переніс важке поранення, нагороджений медаллю "Захисник Вітчизни" та іменним пістолетом, майор Нацполіціі.

"З того, що не потрапляє в особову справу: служив у міліції Львівської області. Коли почався Майдан - звільнився і поїхав до Києва. Як він сам каже, "допомагав, чим міг". 18 лютого стояв в оточенні біля готелю "Україна "... відразу після перемоги Майдану і початку російської агресії пішов записуватися добровольцем - спочатку не хотіли брати через вік. Однак, все ж вступив в батальйон "Київ-2" і, як він каже, отримав "подарунок" на день народження - 11 серпня поїхав в АТО. Був важко поранений, втратив ногу. Потім - лікування, реабілітація, протезування. Сьогодні - знову в строю", - додав Аваков.

За його словами, серед основних завдань нового відомства - реалізація соціально-гуманітарної політики держави стосовно учасників АТО та сімей загиблих. "В умовах війни та економічних труднощів - це дуже складна робота для сильної людини. Тому я призначив Мельника", - зазначив голова МВС.

Нагадаємо, станом на 30 жовтня, статус учасника бойових дій отримали 77,5 тис. військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram