ГоловнаПолітика

З'їзд суддів делегував до Конституційного Суду Віктора Кривенка

Кривенко був у колегії Верховного Суду, яка призначила третій тур у 2004 році

З'їзд суддів делегував до Конституційного Суду Віктора Кривенка
Фото: lustration.co.ua

Тринадцятий з'їзд суддів у п'ятницю ухвалив рішення призначити суддею Конституційного Суду Віктора Кривенка, який зараз працює у Верховному Суді.

Його кандидатуру підтримали 253 з 388 делегатів з'їзду.

Кривенко народився 6 серпня 1955 року, закінчив Київський держуніверситет ім. Шевченка. Працював адвокатом і консультантом відділу Верховного Суду. Діючий секретар палати в адміністративних справах Верховного Суду. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого 5 ступеня.

Кривенко був у колегії суддів Верховного Суду, яка ухвалила рішення про повторне голосування на президентських виборах 2004 року, на яких переміг Віктор Ющенко.

Згідно з декларацією про доходи за 2013 рік, суддя Кривенко заробив 873,3 тис. гривень. Має п'ять земділянок, будинок на 65 квадратів, квартиру на 151 квадрат, два автомобілі Mercedes.

Крім Кривенка, на посаду судді КС за квотою з'їзду суддів претендували Григорій Алейніков, Володимир Кравчук, Наталія Яворська і Костянтин Бабенко.

Нагадаємо, напередодні з'їзд суддів звільнив з КС суддю Василя Бринцева у зв'язку із закінченням 9-річного терміну повноважень.

Згідно з Конституцією, суддя КСУ призначається на дев'ять років без права бути призначеним на повторний строк. Президент України, Верховна Рада України та з'їзд суддів України призначають по шість суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram