ГоловнаПолітика

З'їзд суддів не зміг обрати членів ВККС

Сьогодні проведуть повторне голосування

З'їзд суддів не зміг обрати членів ВККС
Фото: www.facebook.com/YurPractika

З'їзд суддів не зміг обрати двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Про це повідомляє "Юридична практика".

За результатами голосування жоден із 10 кандидатів не набрав необхідного мінімуму голосів - 195. Тому було вирішено провести повторне голосування, внісши в бюлетені кандидатури 4 претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів: Наталія Поліщук (181 голос), Тетяна Шилова (167), Володимир Бутенко (128) і Леонід Глос (34). Процедура голосування відбудеться сьогодні.

Окрім того, З'їзд висунув кандидатів у склад Ради суддів. На 33 місця в Раді суддів претендуватимуть 60 суддів. Процедура голосування з цього питання також відбудеться сьогодні.

Разом із тим делегати З'їзду визначилися з 5 кандидатурами, які буде внесено в бюлетені таємного голосування для обрання судді КСУ. Це суддя Апеляційного суду Запорізької області Григорій Алейников, суддя Київського апеляційного адміністративного суду Костянтин Бабенко, суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук, суддя Верховного Суду України Віктор Кривенко та суддя Городоцького райсуду Львівської області Наталія Яворська. Ще два кандидати - судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик і Олена Ситник - зняли свої кандидатури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram