ГоловнаПолітика

Парасюка викликають у Генпрокуратуру

Нардепа викликають у двох справах як свідка.

Парасюка викликають у Генпрокуратуру
Фото: www.facebook.com/sasko.laps

Народного депутата Володимира Парасюка викликають у Генеральну прокуратуру України у двох кримінальних провадженнях.

"Зараз у мене є дві повістки, за якими мене викликають до ГПУ у двох справах", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" і додав, що його викликають до ГПУ як свідка.

Перша повістка, пояснив Парасюк, - це щодо лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана, коли там "відбувалася певна сутичка в суді". "Але я думаю, що цю справу замнуть одразу, тому що там реально ніхто нікого не бив", - заявив нардеп.

Друга справа, за словами Парасюка, "набагато серйозніша". "Це сталося у Львівській області. До мене звернувся голова одного з лісгоспів про те, що зараз, на даний момент, один зі слідчих львівського управління СБУ веде незаконні слідчі дії в лісі і при цьому вимагає хабар", - сказав він.

За словами нардепа, зараз хочуть порушити ту кримінальну справу і ті всі пеньки повісити на нового керівника.

"Коли я виїхав на місце, то побачив, що чоловік неадекватний. Він не називається, навіть хто він такий. Ми його доставили у Львівське управління СБУ. Я його завіз у кабінет генерала Андрейчука. Генерал Андрейчук дав слово офіцера, що він буде покараний... Але сталося інакше: вони цю справу розкрутили і передали сюди, в Київ. І зараз вони звинувачують, що хтось когось там викрадав", - розповів Парасюк.

Раніше народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Ігор Луценко повідомив, що генеральний прокурор Віктор Шокін розпорядився готувати подання про притягнення до кримінальної відповідальності Парасюка.

Нагадаємо, 4 листопада під час засідання суду у справі лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана сталася бійка за участю Парасюка і прокурора. Прокурор заявив поліції, що нардеп його побив і вимагав це зафіксувати. У свою чергу Парасюк звинуватив прокурора в тому, що він побив Євгена Терехова, який балотується на пост мера Павлограда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram