ГоловнаПолітика

Перемир'я на Донбасі лише гра РФ для ослаблення санкцій, - Безсмертний

Україна мусить пояснити Європі, що маневри РФ - це спроба переграти цивілізований світ, упевнений політик.

Перемир'я на Донбасі лише гра РФ для ослаблення санкцій, - Безсмертний
Роман Бессмертный
Фото: Макс Левин

Перемир'я, яке зараз триває на Донбасі, є лише тактичною грою Росії для ослаблення санкцій Європейського Союзу.

Про це заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний в ефірі "5 каналу", повідомляє Укрінформ.

"Росія намагається у ключових глобальних гравців світу взяти паузу і спробувати знайти якісь варіанти, які б привели до зменшення впливу санкцій, тому що російська економіка всихає з високою швидкістю. Тому я б просив не думати, що це завершення конфлікту, це тільки тактична гра, і вона тільки змінюється в акцентах", - сказав він.

Так, на переконання Безсмертного, зараз для України дуже важливо продовжувати пояснювати Європі, що маневри Росії - це не припинення конфлікту, а спроба тактично переграти цивілізований світ, який повинен повірити, що перемир'я може принести мир.

"Відчувається те, що європейські лідери продовжують вірити, що вмовляннями можна якось домовитися з Москвою. Але, з моєї точки зору, Європі потрібно переглянути концепцію безпеки, треба змінити її основні акценти. Щоб задекларувати, що ми бачимо загрозу миру, яка йде від Росії", - підкреслив він.

Безсмертний також зазначив, що з тривогою ставиться до саміту ЄС, на якому мають вирішити подальшу долю санкцій щодо Росії.

"Я дуже обережно до цього ставлюся і з величезною тривогою, бо сама розмова про можливість скасування санкцій вже небезпечна. Замість того, щоб аналізувати загрозу і структурувати її за складовими, чомусь говорять про ймовірність перегляду санкцій", - резюмував представник України в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram