ГоловнаПолітика

Росія блокує створення підгрупи з контролю над кордоном

РФ заявляє про передчасність створення такої групи, стверджує Безсмертний.

Росія блокує створення підгрупи з контролю над кордоном
Фото: tsn.ua

Представник України в підгрупі з політичних питань у тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний заявляє про перешкоджання Росією створення п'ятої підгрупи контактної групи для контролю над українсько-російським державним кордоном.

"Така ініціатива (створення підгрупи з контролю українсько-російського кордону) звучить постійно, тому що мінські домовленості передбачають у день початку політичного врегулювання початок виходу на держкордон", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу".

Для цього, за словами Безсмертного, необхідний протокол, який мав бути підготовлений відповідною підгрупою.

"Уже кілька разів на тристоронній контактній групі це питання порушувалося. На жаль, російська сторона виступає проти цього", - сказав він.

Безсмертний додав, що російська сторона заявляє про передчасність створення такої групи чи про необхідність розгляду питання контролю над кордоном підгрупою з безпеки.

Нагадаємо, Україна наполягає на створенні підгрупи з відновлення контролю на українсько-російському кордоні в рамках тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram