ГоловнаПолітика

Кучма запропонував створити п'яту підгрупу з повернення Україні контролю над кордоном

Водночас екс-президент зазначив, що прикордонники стануть на кордоні тоді, коли всередині регіону буде мир.

Кучма запропонував створити п'яту підгрупу з повернення Україні контролю над кордоном
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Екс-президент України, представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма вважає, що для обговорення питання повернення Україні повного контролю над кордоном необхідно створити п'яту підгрупу в Тристоронній контактній групі.

Про це Кучма сказав журналістам у Харкові, пише УНІАН.

"Така вимога з української сторони постійно є на наших зустрічах. Ми насамперед пропонуємо створити п'яту підгрупу в нашій Тристоронній контактній групі, щоб обговорити таку проблему. Тому що ви добре розумієте, сьогодні не можна взяти прикордонника і направити туди. Невідомо куди. Але до цього треба готуватися. Прикордонники стануть на кордоні тоді, коли всередині цього регіону будуть мир і спокій. Будемо цього добиватися, але це буде не завтра", - сказав Кучма.

При цьому він зазначив як позитивну домовленість "нормандської четвірки" про забезпечення представникам ОБСЄ можливості моніторити весь українсько-російський кордон на Донбасі, а не окремі ділянки.

"Це дуже позитивне рішення в Парижі "нормандської четвірки", що місія ОБСЄ має право, ми вважаємо, що буде можливість контролювати, проводити моніторинг всього українсько-російського кордону неконтрольованого. Там були тільки дві точки, можна сказати. Це вже плюс у наших відносинах з Російською Федерацією насамперед у цьому плані", - сказав Кучма.

Раніше Кучма заявив, що 9 жовтня Тристороння контактна група в режимі скайп-конференції обговорить випадок з обстрілом блокпоста сил АТО поблизу Троїцького (Луганська область).

 .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram