ГоловнаПолітика

На сайті Ради оприлюднили інформацію про прогули нардепів

Виборець зможе особисто переконатися, як працює депутат, за якого він голосував.

На сайті Ради оприлюднили інформацію про прогули нардепів
Фото: Макс Требухов

З 21 жовтня на персональних сторінках усіх народних депутатів на сайті Верховної Ради України з'явилася інформація про їх присутність на пленарних засіданнях.

Про це повідомив у Facebook спікер Ради Володимир Гройсман.

"Від сьогоднішнього дня на персональних сторінках усіх народних депутатів поряд з фото депутата з'явилася інформація щодо його участі у засіданнях за даними електронної реєстрації. Є відповідні цифри і графічна картинка. І на моїй у тому числі. Незабаром ми розмістимо також інформацію щодо участі в голосуваннях і в роботі комітетів", - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада почала публікацію депутатських запитів на своєму сайті. Це було зроблено у зв'язку з арештом нардепа Ігоря Мосійчука, який нібито брав гроші за направлення запиту.

Як відомо, перед затриманням Мосійчука ГПУ оприлюднила відео, на якому він бере 100 тис. гривень за допомогу у вирішенні комерційного питання. Також депутат озвучує розцінки для направлення депутатських запитів. "Запит з комерційного питання коштує близько 10-15 тисяч доларів. Запит, не звернення. А звернення - десь від трьох до п'яти", - каже він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram