ГоловнаПолітика

Насіров перевірить, чи вимагала податкова від "Сінево" 20 млн гривень

Глава ДФС прокоментував гучні обшуки

Насіров перевірить, чи вимагала податкова від "Сінево" 20 млн гривень
Фото: 24tv.ua

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров обіцяв ініціювати внутрішню перевірку щодо того, що податкова міліція вимагала від компанії «Сінево» сплатити додатково 20 млн гривень податків.

Про це Насіров розповів в інтерв'ю програмі «Лівий берег з Сонею Кошкіною».

«Багато хто говорив: як же так, це - іноземна компанія («Сінево» - ред.), вони мали працювати чисто. Виявилося! А виявилося, що у 2012-2013 роках у них було досить багато випадків не зовсім легальної діяльності . Податковим компромісом вони не скористалися. А компанії, від яких вони отримували послуги і на які надавали платежі, мають «ознаки ризикованості», - прокоментував обшук у «Сінево» Насіров. При цьому він уточнив, що мова йде про відмивання грошей через фіктивні фірми.

«Не знаю, як це вийшло. У цьому треба розібратися», - зазначив глава ДФС.

При цьому, колишній заступник Насірова Костянтин Лікарчук раніше розповів, що почастішали обшуки податкової пов'язані з тим, що відомство не виконує план надходжень. Крім того, в неофіційних розмовах, представники компанії «Сінево» стверджували: податківці вимагали від них «доплатити» до бюджету 20 млн.

«Не можу ні спростувати, ні підтвердити. Якщо такий факт мав місце, менеджмент компанії має всі підстави звернутися в прокуратуру. І я буду першим, хто - якщо такий факт підтвердиться - виступить за покарання винних співробітників», - зазначив глава Фіскальної служби. При цьому він додав, що ініціює внутрішню перевірку.

«Першу частину перевірки, ми, так чи інакше, провели. Були звернення тематичні - і до мене особисто, і через ЗМІ. Тієї інформації, що отримав я, було вже достатньо для розуміння, що там дійсно є фактаж. А далі була проведена перевірка, щоб розібратися в цьому фактажі. Якщо підприємство ніде не винне і раптом ми десь помилилися, ми будемо вибачатися, у тому числі і публічно», - розповів Насіров.

Крім того, він розповів подробиці проведення обшуку в мережі книжкових супермаркетів «Буква».

«Знаєте, як вони працюють? Я розповім для вас і для телеглядачів. Виявляється, там існує багато контрафакту. Як виявляється контрафакт? Дехто купує права на видання, але одержує одну свіжовидану книгу, часто - на ринку в Москві, привозить її сюди, копіює і продає, як готовий продукт», - запевняє головний фіскал.

При цьому він також додав, що у його відомстві діє мораторій на проведення перевірок. А ДФС намагається залучати активно бізнес-обмудсмена.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Роман Насіров: «Патріотизм закінчується там, де потрібно платити податки»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram