ГоловнаПолітика

Штайнмаєр закликав реагувати на анексію Криму і війну РФ на Донбасі

Усі країни, навіть сильні, повинні дотримуватися певних правил, вважає Штайнмаєр.

Штайнмаєр закликав реагувати на анексію Криму і війну РФ на Донбасі
Фото: giga.ua

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає за необхідне називати анексію Криму і дії на сході України своїми іменами і реагувати відповідно.

Про це голова МЗС заявив, виступаючи перед студентами та викладачами Вільного університету Берліна, повідомляє

Укрінформ.

"Кордони і недоторканність інших треба поважати. На жаль, навіть сьогодні це не є в міжнародній політиці саме собою зрозумілим. Анексією Криму і втручанням у Східній Україні Росія цей принцип порушила. І, звичайно, ми повинні були ці травми називати своїми іменами і реагувати на них", - зазначив він.

На переконання головного дипломата ФРН, усі країни, навіть сильні, повинні дотримуватися певних правил. Він вважає, що німці несуть особливу відповідальність за міжнародні норми, інститути і правила.

Штайнмаєр також згадав і про торішню зустріч голів МЗС країн НАТО відразу після початку кризи в Україні, коли канадський колега сказав: «Друзі, ми повинні вирішити, є Росія другом чи ворогом, партнером чи противником». «Я сказав йому: у Канаді, може, й можна так ставити питання; у Європі Росія завжди залишатиметься великим сусідом», - поділився зі слухачами спогадами головний дипломат Німеччини.

Він повторив укотре тезу про те, безпеку в Європі слід будувати не без і не проти Росії, але лише з нею.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр закликав покарати винних у катастрофі малайзійського "Боїнга-777" на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram