ГоловнаПолітика

Організація Ходорковського висвітлює суд над Савченко в коміксах

Вже намальовано три розділи про перше засідання, допит Савченко і потерпілих.

Рух російського олігарха і колишнього політичного в'язня Михайла Ходорковського "Відкрита Росія" створив спецпроект "Процес" про справу українки Надії Савченко, яку судять у російському Донецьку за звинуваченням у вбивстві російських журналістів і незаконному перетині кордону РФ.

Хід судового процесу оформлено у вигляді коміксу, який зображує основні положення, озвучені в суді свідками, адвокатами, прокурором й самою Савченко.

Фото: openrussia.org

Фото: openrussia.org

Нагадаємо, Савченко приписують вбивство двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійснене групою осіб; замах на цей же злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляється у справі, Савченко, яка після початку російської агресії в Україні служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

Савченко стверджує, що її взяли в полон бойовики в Луганській області, а потім доставили на російську територію, де передали російським силовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram