ГоловнаПолітика

Екс-главу Аграрного фонду запідозрили у крадіжці 521 млн гривень

Гроші були призначені для закупівлі цукру

Екс-главу Аграрного фонду запідозрили у крадіжці 521 млн гривень

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишнього керівника Аграрного фонду України та інших осіб у заволодінні коштами фонду в сумі понад 521 млн грн. Ці гроші були призначені для закупівлі цукру.

Колишнього керівника Аграрного фонду України і трьох директорів комерційних структур повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення або розтрата майна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У повідомленні ГПУ уточнюється, що підозру оголошено "за результатами розслідування злочинів, скоєних представниками колишньої влади, зокрема службовцями Міністерства аграрної політики України".

Підозрюваних не заарештовано, чи переховуються вони, не повідомляється.

"Вживаються заходи, спрямовані на обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з січня 2013-го по лютий 2015 року Аграрний фонд очолював Олександр Кірюков. Він фігурував у кримінальному провадженні за фактом розкрадання 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду.

З квітня 2012-го по січень 2013 року фонд очолював Ігор Якубович, який з цієї посади перейшов на пост начальника Державної продовольчо-зернової корпорації. Якубовича оголошено в розшук у зв'язку зі зловживаннями на цій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram