ГоловнаПолітика

Четвертому екс-нардепу від "Свободи" пред'явили підозру

Ігоря Сабія звинувачують в організації масових заворушень.

Четвертому екс-нардепу від "Свободи" пред'явили підозру
Игорь Сабий

Колишньому депутатові Верховної Ради від "Свободи", голові Київської обласної організації партії Ігореві Сабію повідомили про підозру в організації масових заворушень у зв'язку із сутичками біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це повідомляють у твіттері "Свободи".

Сабія підозрюють у злочині, який кваліфіковано за ч.2. ст 294 Кримінального кодексу (організація й активна участь у масових заворушеннях, які призвели до загибелі людей; карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років).

Раніше Сабій ходив на допити в МВС як свідок. Тепер же його викликали на допит 5 жовтня як підозрюваного.

Нагадаємо, раніше підозру в організації масових заворушень через сутички біля ВР пред'явили трьом екс-нардепам від "Свободи" - Ігореві Швайці, Юрієві Сиротюку й Едуардові Леонову. Швайку суд відпустив під заставу, Леонова - під домашній арешт, а Сиротюка заарештували на два місяці.

Четверо бійців Нацгвардії загинули в результаті вибуху гранати, кинутої, за попередніми даними, бійцем "свободівського" батальйону "Січ" Ігорем Гуменюком, який 31 серпня прийшов до Ради на мітинг проти змін Конституції. Більш ніж 140 осіб, майже всі з них - силовики, отримали поранення.

Організаторами мітингу біля ВР були "Свобода", Радикальна партія і партія "Укроп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram