ГоловнаПолітика

Київрада взяла під контроль будівництво на Нижньому Валу, - Рєзніков

Секретар Київради очікує тривалої боротьби.

Київрада взяла під контроль будівництво на Нижньому Валу, - Рєзніков
Фото: Макс Левин

Київрада веде боротьбу із забудовником споруди на Нижньому Валу в Києві, який самовільно добудував шість поверхів, не передбачених проектом будівництва і що не відповідає містобудівним умовам і обмеженням.

Про це в інтерв'ю LB.ua заявив секретар Київради Олексій Рєзніков.

"Мабуть, історія буде тривалішою, але ми не відступимо... І це не пов'язано з місцевими виборами. Ситуація з Десятинним провулком була перед виборами. Є принципова позиція київської влади щодо окремих забудов у центрі міста - це Десятинний і Музейний провулки, а також Нижній Вал", - зазначив він.

При цьому секретар Київради заявив, що йому відомо про спроби забудовників вирішити питання в обхід закону.

"До мене, на щастя, не приходили. Знають, що я дивний і все одно не візьму... А мої колеги розповідали, що до них приходили щодо Десятинного провулка. Зараз доходять чутки, що вже спохопилися представники забудовника на Подолі. І, нібито, якісь інвестори приходять з дітьми, плачуться, що вже зробили ремонт і зазнають величезних збитків у разі знесення шести поверхів будівлі. Правда, не знаю, про яких інвесторів може бути мова, якщо згідно з проектом на Нижньому Валу взагалі мала бути одна квартира, більше того, будівлю ще не здано в експлуатацію. Таких так званих інвесторів будуть використовувати як козир, щоб створювати ажіотаж навколо цього будівництва. Якщо дійсно хтось вкладав гроші в це будівництво, я б радив якнайшвидше вимагати їх повернення і втікати від такого забудовника. Містобудівні вимоги визначають: висота будівель в історичній частині не може перевищувати 27 метрів. Погналися за суперприбутками? Зробили це на власний ризик. І ніякі протести в цій ситуації не допоможуть, громадськість - на нашому боці", - зазначив Рєзніков.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Олексій Рєзніков: "У Київраду пройдуть БПП "Солідарність", "Самопоміч", "Батьківщина" і, думаю, "Єдність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram