ГоловнаПолітика

Суд заарештував "свободівця" Сиротюка (оновлено)

Екс-нардепа залишать за ґратами на два місяці.

Суд заарештував "свободівця" Сиротюка (оновлено)

Печерський районний суд Києва заарештував підозрюваного в участі у заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня колишнього депутата Верховної Ради Юрія Сиротюка (ВО "Свобода").

Про це йдеться в повідомленні "Свободи" у мікроблозі Twitter.

"Суддя без присутності підозрюваного, ЗМІ (всіх попередньо попросили вийти з кімнати для "перевітрювання") оголосив про арешт на 60 діб і втік", - сказано в повідомленні.

Оновлено о 21:57. Захист Сиротюка заявив про намір оскаржити його арешт. "Звичайно, ми будемо оскаржувати", - сказав він.

Свиридовський зазначив, що вважає рішення про арешт безпідставним, повідомляють

"Українські новини". Він наголосив, що підозрюваний відвідує суд, загрози його втечі не існує, оскільки Сиротюк прописаний у Києві.

Нагадаємо, раніше суд відпустив на поруки колишнього міністра аграрної політики і продовольства, одного з лідерів "Свободи" Ігоря Швайку. Екс-нардепові Едуарду Леонову визначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, "Свобода" разом з Радикальною партією Олега Ляшка і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядали 31 серпня.

Після того як конституційні поправки проголосували в Раді, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три бійці Нацгвардії, один боєць перебуває при смерті, ще двоє - у важкому стані. Понад 140 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram