ГоловнаПолітика

Нардеп Мусій запропонував перейменувати копійки в рублі

Рубль у Київській Русі був частиною гривні, нагадує депутат.

Нардеп Мусій запропонував перейменувати копійки в рублі
Фото: nikonov.io.ua

Народний депутат Олег Мусій (фракція "Блок Петра Порошенка") зареєстрував у парламенті проект закону, яким пропонується замінити назву найменшої грошової одиниці в країні - копійки - на рубль.

Проект закону №2491 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження історично обґрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні" зареєстровано у Верховній Раді 10 серпня. Тексту документа поки що немає.

Водночас прес-служба "Блоку Петра Порошенка" повідомляє з посиланням на Мусія, що законопроект у разі прийняття "відновить історичну справедливість у використанні назви рубля як меншої частини грошової одиниці в Україні - гривні".

"З багатьох історичних джерел ми дізнаємося, що меншою частиною гривні був саме рубль. І саме рубль, а не копійка, був частиною гривні. З часу введення грошової одиниці в Україні - гривні - без історичного обгрунтування її меншу частину назвали словом "копійка". А з усіх історичних джерел випливає, що копійка є частиною саме рубля, а не гривні. Тож з часів Русі (України) на нашій території грошовими одиницями були гривня і її менша частина рубль", - прокоментував свою законодавчу ініціативу Мусій.

Нагадаємо, в липні нардеп від Радикальної партії Оксана Корчинська внесла до Верховної Ради законопроект, який пропонує заборонити слово "Росія" і всі його похідні для вживання стосовно Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram