ГоловнаПолітика

Найєм подався в патрульні поліцейські

Депутат обіцяє відшкодувати витрати на своє навчання.

Найєм подався в патрульні поліцейські
Фото: www.dyvys.in

Нардеп Мустафа Найєм став кандидатом у патрульні поліцейські Ужгорода та Мукачевого.

Як написав депутат у фейсбуці, вчора о 18:00 закінчився перший етап набору поліцейських у цей патруль. За підсумками двох тижнів конкурс на одне місце становив 15,5 особи, що стало другим результатом по країні після Києва. Серед охочих стати поліцейськими в Закарпатті - 61,6% з вищою освітою, діючих співробітників міліції - 8,4%.

"Усього було подано 3564 анкети. Останню - 3564-ту анкету я подав сам, і якщо пройду всі тести, буду проходити підготовку на нашій навчальній базі на загальних підставах. Випереджаючи запитання, відразу уточню, що це не суперечить статусу народного депутат. Законодавство передбачає можливість академічної відпустки для членів парламенту, і раніше це неодноразово використовували депутати минулих скликань. При цьому я не буду отримувати стипендію, оскільки законодавство забороняє отримання якогось іншого доходу, крім депутатської зарплати", - написав Найєм.

Пояснюючи мотиви такого кроку, депутат повідомив, що вважає неможливим змінити систему правоохоронних органів, "не знаючи і не цікавлячись її азами".

"Патрульно-постова служба - це перша сходинка в системі, і я хочу знати і розуміти, як і чого вчаться майбутні поліцейські. Не з чиїхось слів, а сам. Крім того, вчора я подав заяву про перехід із парламентського комітету з питань євроінтеграції в Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності", - зазначив депутат.

"Чи вийду на патрулювання вулиць Ужгорода та Мукачевого? Очевидно, ні. Оскільки це суперечить статусу народного депутата. Тим часом на мою підготовку витрачатимуть ресурси, і зараз я уточнюю, як я зможу відшкодувати вартість свого навчання. Така можливість передбачена системою підготовки поліцейських", - підсумував він.

Нагадаємо, в липні Найєм погодився стати куратором проекту зі створення патрульної поліції в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram