ГоловнаПолітика

Підготовка одного поліцейського коштує 128 тисяч гривень

Вартість реформи МВС вже перевищує 720 млн гривень

Підготовка одного поліцейського коштує 128 тисяч гривень
Фото: Виталий Мирошниченко

Навчання та підготовка одного нового поліцейського коштує 128 тисяч гривень, з яких на державу припадає приблизно 115 тисяч, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у п'ятницю в Харкові.

"З цих 128 тисяч приблизно 90% - це кошти державного бюджету. Решта - це ті кошти, які ми отримуємо від наших партнерів з ЄС, Америки, Канади та Японії", - цитує міністра "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про переговори з західними партнерами щодо виділення додаткових коштів на реформування української поліції. "Нам потрібна додаткова допомога. Ми проводили переговори з нашими західними партнерами. Зараз триває діалог з Європейським Союзом, щоб країни-члени ЄС активніше допомагали в реформі української поліції, оскільки це те, що бачать громадяни країни, це реальна європейська інтеграція", - сказав Яценюк.

25 липня Аваков повідомив, що у Києві працюють 2000 поліцейських, в Одесі буде 800 осіб, у Львові - 600, у Харкові - 1000, в Ужгороді та Мукачевому - 230, у Миколаєві - 600, у Луцьку - 160, у Хмельницькому - 250.

Разом на підготовку 5640 осіб, виходячи з озвученої Аваковим суми, доведеться витратити понад 720 млн гривень, з яких близько 650 млн гривень припадає на держбюджет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram